Protein balls

Een eiwitrijk tussendoortje nu je aan het droog trainen bent? Jij vraagt, wij draaien (letterlijk en figuurlijk ;)).


Recept voor 20 protein balls.

Voedingswaarde per portie (3 stuks): 114 kcal, 6 gram eiwit, 8 gram koolhydraten, 6 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram en 2 gram vezels.



Bereidingstijd: circa 45 minuten


Ingrediënten

  • 150 gram dadels

  • 25 gram amandelen

  • 35 gram eiwitpoeder

  • 1 el halvarine

  • 2 el cacaopoeder ongezoet

  • Topping bv. met cacaopoeder of kokosrasp


Bereidingswijze

  1. Snijd de dadels fijn. Maal de amandelen met een blender of keukenmachine tot meel.

  2. Voeg de dadels, eiwitpoeder, halvarine en cacao toe. Meng door elkaar tot een stevig beslag. Zet dit voor circa een half uur in de koelkast.

  3. Maak kleine balletjes van het deeg en rol door de cacao of kokosrasp.


Tip:

Lekker veel gemaakt? Zet ze in de vriezer! Portiecontrole zonder dat je er moeite voor hoeft te doen ;).

Heb je een verhoogd cholesterol? Maak dan geen gebruik van de kokosrasp.

34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven