top of page

Banaan-appel-cake-koek-brood-ding

Een heerlijk zoet en voedzaam tussendoortje! Meer woorden hoeven daar niet voor gebruikt te worden.


Recept voor 1 cake-koek-brood-ding.


Voedingswaarde per portie (inclusief walnoot-topping): 145 kcal, 6 gram eiwit, 18 gram koolhydraten, 5 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram en 3 gram vezels.



Bereidingstijd: circa 50 minuten


Ingrediënten

  • 2 bananen

  • 3 eieren

  • Kaneel

  • 180 gram volkorenmeel (vervang evt. 50 gram door eiwitpoeder)

  • 1 zakje bakpoeder

  • 20 gram cacaopoeder

  • 1 appel

  • Optioneel: 1 tl vanille aroma & walnoten


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Breek de banaan in stukjes en meng met de eieren. Voeg de kaneel toe. Mix met het volkorenmeel, bakpoeder, cacaopoeder en evt. de vanille aroma. Meng alles goed door elkaar.

  3. Schil de appen en snijd in kleine blokjes. Roer de appel door het mengsel heen.

  4. Doe het beslag in een cakevorm en zet in de oven voor circa 40 minuten. Let op: het kan verschillen per oven hoe snel het gaat, controleer af en toe met een satéprikker of het klaar is.


Tip:

Ter decoratie heb ik wat noten in de bovenkant gedrukt!


110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Paasbrownie

bottom of page