Paasbrownie

Brownie is altijd goed toch? Deze brownie is nog beter! Een heerlijke chocoladesmaak, maar toch gezonder dan de andere brownie's. Geen suiker toegevoegd en er zit zelfs nog een beetje groenten in verwerkt! Uit een brownie haal je circa 15 stukken.

Voedingswaarde per stukje (zonder topping): 141 kcal, 6 gram eiwit, 16 gram koolhydraten, 5 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram en 4 gram vezels.



Bereidingstijd: circa 1 uur


Ingrediënten

  • 250 gram dadels

  • 1 Ehrmann high protein pudding

  • 3 eieren

  • 75 gram (ongezoete) cacao

  • 80 gram volkoren havermeel

  • 100 gram courgette (geraspt)

  • 60 gram walnoten

  • 30 gram pure chocolade

  • Optioneel: pure chocolade (>75% cacao) en fruit naar keuze voor de topping

Bereidingswijze

  1. Laat de dadels circa 20 minuten weken. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snijd de dadels in kleine stukjes en doe in een kom samen met de high protein pudding en de eieren. Meng dit door elkaar. Voeg vervolgens de cacao en havermeel toe en meng normaals.

  3. Rasp de courgette en roer dit samen met de walnoten en chocolade door het mengsel heen. Doe het mengsel in een bakblik en bak voor circa 30 minuten. Iedere oven is anders dus hou hem in de gaten. De brownie is goed wanneer je er met een satéprikker in prikt en er niks blijft kleven.

  4. Laat de brownie afkoelen. Voor de topping kun je een beetje chocolade au bain Marie smelten en maak hiermee lijntjes over de brownie. Doe het fruit erop en laat vervolgens de brownie verder afkoelen. Gebruik voor de topping niet teveel chocolade, want dat telt natuurlijk gewoon mee in de calorieën ;).


Variatietip

Je kunt variëren in de soorten noten en het fruit. Natuurlijk kun je ook een andere topping verzinnen!




13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven