Espresso Granola

Bijgewerkt: apr 1


Granola voor de echte koffieliefhebbers onder ons. Het fijne van granola is dat je eindeloos kunt variëren. Voor circa 2 weken houdbaar in een dichte pot. Om deze reden maak ik dan ook altijd een kleinere hoeveelheid, zodat je niet teveel overhoudt en weer weg kunt gooien.. bovendien is het vers natuurlijk altijd net wat lekkerder (en je huisje ruikt ook meteen lekker).


Recept voor circa 250 gram (goed voor 10 porties)

Voedingswaarde per portie (25 gram): 101 kcal, 3 gram eiwitten, 11 gram koolhydraten, 5 gram vetten, waarvan verzadigd 0.5 gram en 2 gram vezels.


Bereidingstijd: circa 35 minuten


Ingrediënten

  • 30 gram walnoten

  • 15 gram amandelen

  • 15 gram cashewnoten

  • 15 gram zonnebloempitten

  • 100 gram havervlokken

  • 20 ml agave siroop

  • 1 espresso (circa 25 ml)

  • 40 gram gepofte spelt


Bereidingswijze

  1. Verwarm de over voor op 160 °C.

  2. Hak de walnoten, amandelen en cashewnoten grof.

  3. Neem een grote kom en meng de ingrediënten (behalve de gepofte spelt) door elkaar. Let op: je wilt de koffie en agave siroop overal, dus meng goed!

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola erover. Bak in circa 25 minuten goudbruin en krokant. Schep om de 10 minuten om.

  5. Laat goed afkoelen en meng de gepofte spelt er doorheen. Bewaar in een afgesloten pot.

Variatietip:

Met granola kun je eindeloos blijven variëren! Je kunt er bijvoorbeeld wat rozijnen doorheen doen of een klein beetje gedroogd fruit. Maar natuurlijk ook andere noten, pitten of pure chocolade.

Normaliter voeg ik geen gepofte spelt toe, maar bekijk ik per keer waar ik trek in heb. Rozijnen, gepofte spelt of circa 10 gram pure chocolade zijn mijn favorieten ;).


15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven