top of page
Foto van schrijverCassandra Akersloot

Favorietje

En weer een nieuwe versie als idee voor de granola. Deze keer met een eitje erdoorheen, zodat hij lekker knapperig wordt, zonder dat je hier suiker voor hoeft te gebruiken! Het is inmiddels mijn favoriet geworden! Recept voor een hele pot.

Voedingswaarde per portie (gram): 121 kcal, 4 gram eiwit, 10 gram koolhydraten, 7 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram en 1.5 gram vezels.




Bereidingstijd: circa 20 minuten


Ingrediënten

  • 150 gram (grove) havervlokken

  • 75 gram pitten (zonnebloem-/ pompoenpitten)

  • 75 gram noten cashewnoten/ walnoten

  • 1 eiwit

  • Kaneel kruiden

  • 2 handjes rozijnen


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Doe de havervlokken, pitten en noten in een kom. Meng het eiwit door het geheel (afhankelijk van hoe knapperig je het wilt hebben). Maak op smaak met kaneel.

  3. Doe een bakpapiertje op een bakplaat en strijk het mengsel hierover uit. Doe het geheel in de oven voor circa 15 minuten (schep tussentijds even om).

  4. Haal het uit de oven en laat afkoelen. Voeg 2 handjes rozijnen toe en doe het in een pot.


Tip

  • Is het je nog niet knapperig genoeg? Voeg dan nog een eiwit toe.

  • Wil je minder koolhydraten eten? Laat dan de rozijnen weg.


Variatietip

  • Je kunt hierbij natuurlijk eindeloos variëren tussen de noten/ pitten. Maar je kan ook het handje rozijnen weglaten/ vervangen door cranberry's/ gepofte rijst.




110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page