Salade

Heb jij met deze temperaturen ook wel eens moeite met het avondeten? Same here! Ik krijg het dan echt niet voor elkaar om voor mijn plezier te gaan koken. Een lekkere salade is wat mij betreft en goede uitkomst. Bij deze salade heb je verder ook geen dressing nodig, er zit voldoende smaak aan!


Recept voor 3-4 personen (afhankelijk of je er nog iets bij eet, zoals een stukje vis).

Voedingswaarde per persoon: 254 kcal, 14 gram eiwit, 24 gram koolhydraten, 10 gram vet, waarvan verzadigd 5.6 gram en 7 gram vezels.



Bereidingstijd: circa 20 minuten


Ingrediënten

  • 1 zak (150 gram) sla melange

  • 1 (punt)paprika

  • 1/2 komkommer

  • 150 gram snoeptomaten

  • 6 zongedroogde tomaten

  • 3 augurken

  • 1 bol mozzarella

  • Verse basilicum


Bereidingswijze

  1. Doe de sla in een schaal. Snijd de (punt)paprika en komkommer in stukjes en halveer de tomaten. Snijd de zongedroogde tomaten, augurken en mozzarella in stukjes. Snijd de basilicum fijn.

  2. Verdeel alle groenten over de sla en maak leuk op. Ik deed eerst wat sla, groenten en mozzarella in de schaal en vervolgens weer wat sla, groenten en mozzarella. Op deze manier heb je altijd van alles wat als je opschept.


Variatietip

Serveer met een stukje vis, mager vlees of vleesvervanging.

Ook heerlijk door de salade is wat volkoren couscous (circa 25 gram ongekookt per persoon).

19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven