Glutenvrije pastasalade

Weet jij ook niet wat je met dit warme weer moet eten? Misschien is deze salade wat voor jou! Je kunt in salades altijd lekker variëren en dus helemaal naar jouw zin maken! Recept voor 4 personen.

Voedingswaarde per persoon (zonder kaas): 288 kcal, 12 gram eiwit, 39 gram koolhydraten, 7 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram en 9 gram vezels.



Bereidingstijd: circa 15 minuten


Ingrediënten

  • 180 gram glutenvrije pasta

  • 1 broccoli

  • 1.5 el olijfolie (ik had olijfolie met basilicum)

  • Citroensap

  • Kruiden naar keuze (bv. Italiaanse kruiden)

  • 1 paprika

  • Rucola

  • Tomaat & zongedroogde tomaat

  • Olijven

  • Optioneel: kaas naar keuze


Bereidingswijze

  1. Bereid de pasta zoals op het pak aangegeven. Kook de broccoli beetgaar.

  2. Meng de olijfolie met citroensap en kruiden.

  3. Snijd alle groenten. Giet de water van de broccoli af en snijd de broccoli. Doe de pasta en alle groenten in een grote pan/ kom en meng goed. Voeg de dressing toe en meng nogmaals goed.

  4. Serveer de borden en voeg evt. wat kaas toe.


Variatietip

Je kunt natuurlijk van alle toevoegen aan deze salade. Laat de kaas weg en je hebt een heerlijke vegan salade. Of voeg juist wat vis toe aan je salade. Mag je wel gewoon gluten eten? Kies dan voor een volkoren pasta of een pasta op basis van peulvruchten.




6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven