Pasta, Pesto & Vegetarische Stukjes
Bijgewerkt op: 3 mrt. 2021
Op zoek naar een vegetarisch recept? Dan is dit echt wat voor jou! Heerlijke pasta met pesto en vegetarische stukjes. Tip: maak ook eens je eigen pesto voor door dit recept: pesto. Recept voor 2 personen.

Bereidingstijd: circa 30 minuten
Ingrediënten
120 g (volkoren)pasta
250 g cherry tomaten
15 g pijnboompitten
175 vegetarische gegrilde stukjes (ik had gebruik gemaakt van Gourmet)
35 g pesto
20 g Parmezaanse kaas
30 g rucola sla
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng water aan de kook voor de pasta.
Was de cherrytomaten en snijd een klein kruisje in de onderkant.
Zet de cherrytomaten (evt. met andere groenten naar keuze) in de oven voor circa 10-12 minuten. Kook ondertussen de pasta gaar.
Rooster de pijnboompitten op laag vuur.
Doe wat olijfolie in een pas en bak hier de gegrilde stukjes in.
Giet de pasta af en roer de pesto, de pijnboompitten en de gegrilde stukjes er doorheen.
Verdeel de pasta over 2 borden en verdeel de rucola, cherrytomaten en Parmezaanse kaas hierover.
Variatietip:
1) Vervang de pasta door eiwitrijke pasta voor meer eiwitten!
2) Natuurlijk ook heerlijk met meer groenten (zoals paprika) of een lekkere salade