top of page
Foto van schrijverCassandra Akersloot

Groentepizza!

Bijgewerkt op: 11 apr. 2021

Ik wil gezonder eten, dus ik eet geen pizza meer! Say.. what? Geen pizza meer? Maar die kan toch juist goed in je eetpatroon gepland worden? Voor deze pizza heb ik gebruik gemaakt van een groentebodem, waar vervolgens nog extra groenten opgedaan wordt. Vind je, net als mij, een hele pizza teveel? Of past een hele pizza net niet in je dagtotaal? Wat dacht je van een halve pizza met een lekkere side salad? Slice slice baby!


Voedingswaarde per pizza: 648 kcal, 26 gram eiwitten, 101 gram koolhydraten, 13 gram vetten, waarvan verzadigd 5 gram en 11 gram vezels.



Bereidingstijd: circa 20 minuten


Ingrediënten

  • 1 groentebodem (bv. van Magioni)

  • 50 ml tomatensaus

  • 100 gram courgette

  • 1 (punt)paprika

  • 8 snoeptomaatjes

  • Optioneel: 25 gram geraspte (mozzarella)kaas 20+

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Wanneer de oven op temperatuur is doe je de pizzabodem voor circa 2 minuten in de oven. Snijd ondertussen de groenten.

  2. Haal de pizzabodem uit de oven en besmeer met de Frito. Beleg verder met de groenten en strooi de kaas erover heen.

  3. Doe de pizza in de oven voor circa 10 minuten.


Variatietip:

Natuurlijk ook heerlijk met anderen groenten, wat dacht je van spinazie of aubergine?


Tip: ik snijd de bodems vaak door het midden en vries ze dan in! Zo kan ik ook op de dagen dat ik geen zin heb in iets ingewikkelds , toch iets verantwoords maken.

107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page