Hou jij ook van zo min mogelijk vaat? I feel you! Dit recept zorgt voor weinig afwas, vult goed en is heel lekker (al zeg ik het zelf ;)). Recept voor 4 personen. Maak er eventueel nog een lekkere salade bij.
Voedingswaarde per persoon: 435 kcal, 26 gram eiwit, 52 gram koolhydraten, 11 gram vet, waarvan 5.5 gram verzadigd en 9 gram vezels. (De pijnboompitten zijn hier nog niet bij meegerekend).

Bereidingstijd: circa 40 minuten
Ingrediënten
1 ui
2 knoflooktenen
1/2 el olijfolie
1 grote zak (450 gram) spinazie
1 bakje (200 gram) cottage cheese light
1 pak (275 gram) volkoren orzo
1/2 maggi blokje (met minder zout)
75 ml kookzuivel
75 gram parmazaanse kaas (bij voorkeur 30+)
Bereidingswijze
Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit in een pan aan met 1/2 el olijfolie.
Zorg in de tussentijd voor 600 ml gekookt water en laat het maggi blokje hierin opgaan.
Voeg handje voor handje de spinazie toe en roer de ui en knoflook hier goed doorheen. Als alle spinazie geslonken is voeg je de cottage cheese toe en meng dit goed. Voeg de ongekookte volkoren orzo met de bouillon toe. Laat de orzo gaar koken (dit duurt gemiddeld 15-20 minuten op middelhoog vuur).
Snijd ondertussen de gedroogde tomaten fijn. Wanneer de orzo gaar is voeg je de zongedroogde tomaten samen met de kookzuivel en de parmazaanse kaas toe. Laat nog een paar minuten doorsudderen.
Tip:
Rooster (eventueel van te voren) 2 el pijnboompitten bruin op laag vuur en voeg deze bij het serveren toe. Dan heb je alleen wel een extra pannetje om schoon te maken ;). Houdt wat parmezaanse kaas achter de hand voor het serveren.
Comments