Broccoli Ovenschotel

Bijgewerkt: mrt 3

Weet je vandaag niet wat voor groenten je moet eten? Probeer deze ovenschotel dan eens! Heerlijk met een stukje kipfilet, een moot zalm en wat aardappels! (Alleen deze ovenschotel is natuurlijk ook helemaal prima ;)) Recept voor 4 personen.


Voedingswaarde per persoon: 218 kcal, 14 gram eiwitten, 13 gram koolhydraten, 10 gram vet, waarvan verzadigd 4 gram en 10 gram vezels


Bereidingstijd: circa 30 minuten


Ingrediënten

  • 1 ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 2 rode (punt)paprika

  • Olijfolie

  • Verse basilicum of basilicum kruiden

  • Tijm & dille kruiden

  • Peper

  • 1 stronk broccoli

  • 4 wortels

  • 500 g snack tomaten (of 4 grote tomaten)

  • 100 g geraspte kaas (30+)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ui en paprika in grove stukken. Hak de knoflook fijn.

  2. Verhit in een pan een klein beetje olijfolie en roerbak de ui, knoflook en paprika voor circa 10 minuten. Breng op smaak met de basilicum, tijm, dille en peper.

  3. Was de broccoli en verdeel in roosjes. Was de wortels en snij in plakken. Kook vervolgens de broccoli en wortels beetgaar.

  4. Snijd ondertussen de tomaten door het midden. Vet een overschaal in en verdeel hier de halve tomaten over. Houdt je tomaten over? Dan kan je die straks met de rest van de groenten mengen.

  5. Schep de overige groenten op de tomaten en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de groenteschotel in de oven tot de kaas gesmolten & goudkleurig is.

Variatietip:

Natuurlijk ook lekker met andere groenten er doorheen, zoals courgette en/of aubergine!

30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven